Geprobeerd; niet gelukt.

Vol strijdlust en met een luidkeels mee levende hal begonnen we aan de belangrijke wedstrijd. Het begin was voor de tegenstanders. Na drie minuten  0-1 achter uit een afstandsschot en binnen de volgende minuut 0-2 achter. Hidde van afstand 1 -2. We maakten enkele foute passes en 1-3 uit een strafworp tegen. Een door ons gemiste vrije bal en een strafworp tegen uit een doorlooppoging 1 – 4. Jasper wist voor ons een strafworp te benutten 2 -4. Aanvallend een vrije bal mis en weer een strafworp tegen en een afstandsschot 2 -6. Thomas van afstand 3 -6 en uit een strafworp 4 -6. Echter 4-7 en uit een vrije bal tegen 4-8 en zelfs 4 -9. De time out na een minuut of twintig hielp even; Fanny van afstand , maar een strafworp tegen werd 5-10. De strafworpen tegen waren terecht. Een vrije bal mis en de tegenstanders(meer /sters)schoten ons naar 5-12. Een soort moedeloosheid bekroop de hal. Anna maakte 6 -12 en met een vrije bal van Gerben werd de ruststand 7-13.

Hoe kwam het? Geen van de schoten tegen kwam uit onhoudbare acties van de tegenstanders. Ook de strafworpen tegen kwamen niet uit pijlsnelle acties of fantastische schijnbewegingen. Het was meer niet aansluiten door ons of niet opletten; onnodig dus.

De tweede helft werd gelukkig beter, maar de achterstand was te groot geworden. De uitslag van de tweede helft, 7-8, was acceptabel, we wilden wel, maar het lukte niet. Fanny uit een strafworp was de eerste en na 8-14 misten we er eentje. Nog twee schoten tegen en op 9-16 was het Anna die scoorde. Een strafworp tegen en Gerben maakte 10-17. Ook nu maakten we door de haast (te) veel plaats fouten. Fanny met een schot 11 -18 en na een door ons gemiste vrije bal schoot Jasper van afstand 12 – 18. Meteen een tegen goal en het was Sacha 13-19.  Jasper wist nog een afstandspoeier te maken op 14-21 en tot slot misten we een strafworp. Het aantal tegengoals was met de verhouding 5 -16 wel erg scheef.

Een herstel in de tweede helft, maar geen echte overtuiging. Het is en blijft moeilijk als het scoren niet makkelijk lukt, maar… scherp verdedigen is een kwestie van inzet en durf. Een  metertje vrijgeven voor het schot is makkelijk, maar ook dodelijk in de Topleague. Hopelijk gaat iedereen zich voor de volgende wedstrijd tegen de buren voor nemen persoonlijk GEEN negatief saldo in die wedstrijd  te hebben; even bijten en doorzetten. Als we dan weinig scoren, dan ook maar weinig doorlaten. We zullen zien.