Zaanse vergelijking

De jaarlijkse derby begon voor ons moeizaam. Na een minuut of zes kwamen we door twee afstandsschoten en een strafworp op 3-0 achter. Fanny gaf het startsein van afstand 3 -1 en we gingen door. Gerben, Anna en Romy van afstand naar 3-4 en Romy voegde daar met een doorloopbal 3-5 aan toe. Een strafworp tegen en een kort schot zorgden na ongeveer een kwartier voor een 5-5 stand. Romy benutte de strafworp voor de overtreding bij een doorlooppoging 5-6 en een vrije bal tegen werd 6-6. Ondanks nog teveel onnodige fouten bleven we in de strijd. Een overtreding op een doorloopbal van Gerben leverde een vrije bal op die Anna benutte, 6-7. Het werd weer gelijk en Fanny maakte uit een strafworp 7-8; ruststand.

Het spel was voor beiden partijen rommelig in de eerste helft; de tegenstanders schoten beduidend meer (niet echt beter) en wij lieten hen soms verdedigend te vrij schieten.

De tweede helft leek de spelaanpak van de tegenstanders te veranderen met meer aanvallende discipline.  Na 8-8 maakte Anna een doorloopbal, maar in een drietal minuten kwamen we door afstandsschoten op 12-9 achter. Gerben deed dit ook van afstand, 12-10 en na een tegentreffer was het Fanny met een strafworp  13-11. Om en om en Anna volgde op 14-12, Hidde met een strafworp en daarna een strafworp tegen en Gerben op 16-14. Met onder andere een benutte vrije bal tegen werd het 18-14 met nog ongeveer een kwartier te gaan. Jasper hield van afstand het vertrouwen er in op 18-15, maar in ruim vijf minuten kwamen we met ook een strafworp tegen op 23-15 achter; de hoop vervlogen. Na een aantal wisselingen waren het Leanne met een doorloopbal 23-16, Thomas uit een strafworp en Sascha van afstand op 23-18. Kiko wist met een eenhandige doorloopbal nog 24-19 te scoren, eindstand 25-19.

Goed tegenspel in de eerste helft, maar wij maakten in de wedstrijd nog teveel onnodige (plaats)fouten en lieten hen te vaak onverdedigd schieten; proberen mee af te vangen en overnemen bij een doorloopbal waardoor een andere tegenstander vrij kwam. Wel goed geprobeerd, maar niet positief afgelopen. Bij voorzichtiger spelen had de uitslag anders kunnen uitpakken. Komende zaterdag tegen PKC, de huidige landskampioen die ook momenteel in een goede vorm steekt. Mooi moment om goed korfbal te laten zien in de voorlopig laatste wedstrijd in de korfballeague. Als supporters kunnen we onze ploeg dan bedanken voor hun inzet en spel in deze zware competitie; een in alle opzichten veel eisende opgave die ze samen op een goede manier op zich hebben genomen.