In een sportieve wedstrijd met veel publiek bleven wij tot het eind bij. Al in de eerste minuut een afstandspoeier tegen 0-1 snel gevolgd door een frommelgoal onder de paal 0-2. We maakten plaatsfouten en van halve afstand werd het 0-3 tegen na een minuut of zeven. Het was Kiko met een atletische actie bij de korf 1-3. Sascha kreeg een strafworp mee, eerste gemist, maar over en 2-3. Uit een klassieke aanvalsopzet door het hele vak bracht Hidde ons van afstand gelijk in de vijftiende minuut 3-3. We kwamen los en Kiko vanaf de achterlijn maakte 4-3 gevolgd door Sanne Maaike die opeens vrij kwam 5-3. Een afstandsschot tegen en Hidde kon dat ook 6-4. We werden gelupt onder de paal, strafworp tegen 6-5, maar Kiko van afstand 7-5, vijf minuten voor rust. Een afstandsschot tegen en weer gepipoot onder de paal 7-7. Niet getreurd, Sanne Maaike van halve afstand en Romy schuin achter de korf maakten de ruststand 9-7.

Geen echte derbyspanning, maar hard werken door beide partijen. Al snel na twee schoten van halve afstand was het echter 9-9 en uit een strafworp tegen uit een doorloopbal 9-10 achter. We kwamen niet makkelijk tot scoren in de tweede helft. Uiteindelijk bleek dat de tegenstanders bijna twee keer zoveel schoten (en afvingen). Sanne Maaike maakte met een korte actie 10-10, maar een schot uit stand en een vrijgelaten speelster betekenden 10-12. Romy vanaf de zijlijn 11-12, maar wij wisten nu bijna 14 minuten niet te scoren. Enkele minuten voor tijd benutte Björn van halve afstand 12-14 en Sanne Maaike nam de bal slim mee in de laatste minuut onder de paal 13-14. Einde.

Hard gewerkt, maar het was net niet genoeg. In ieder geval was er bij ons vooruitgang zichtbaar. Nu komt het er op neer komende zaterdag tegen AW dit vol te houden en door te drukken. Mooie uitdaging. Het spel ziet er goed uit, het publiek heeft er van genoten (ook van het balletje brood) en de kantine was gezellig vol. Zo moet het blijven en zaterdag er weer tegen aan.