De bijna altijd enerverende wedstrijd tegen onze fijne buurtjes in de zomerachtige herfst. GG kwam duidelijk verdedigend scherp uit de startblokken en doorstond een spervuur van Koogse schoten. Maar toch 1-0 achter na korte tijd. Het was Romy met een fraaie bovenhandse doorloopbal naar binnen die gelijk maakte. Anna scoorde 1-2 en een strafworp voor de tegenstander ging mis na duidelijk aanvallend doordringen. Anna op 1-3 voor na een minuut of tien. We kwamen in de verdrukking en op 4-4 maakte Björn van afstand weer gelijk. Weer achter en op 4-7 weer een strafworp voor duidelijk aanvallend doordringen. Goed te zien op de videobeelden in vertraging: nu nog een VAR voor de scheidsrechter. Na 8-4 achter bracht Thomas ons met een schot en een doorloopbal op 8-6 en Björn volgde van afstand op 8-7 vlak voor rust. Naar 10-7 achter en net voor rust kreeg Thomas een strafworp voor een overtreding op de doorloopbal 10-8. Rust.

Leuke eerste helft met KZ door wisselend. Meteen na rust Anna naar 10-9 en na 11-9 maakte Thomas  11-10 en uit een combinatie met Jasper 11-11. Björn bracht ons van afstand op 11-12 voor en weer gelijk. Nu even een sprintje een kwartier voor tijd. Thomas 12-13 voor en je zag de rust in de aanval optreden. Britt 12-14 vanaf de achterlijn, Anna  uit een strafworp voor een doorloopbal 12-15 en uit een vrije bal 12-16, nog tien minuten. KZ ging stressen en wij verloren onze aanvallende rust bij het kleiner worden van de voorsprong; tien minuten niet gescoord. En natuurlijk gelijk vlak voor tijd. In de laatste minuut na een mislukt schot zweefde Thomas over de achterlijn het gras in en wist op zijn bekende manier nog te scoren; 16-17 en meteen afgefloten.

Wat een wedstrijd. Teamgeest tegen de Topleague buren. Doorzettingsvermogen zal nodig blijken te zijn in de poule met de stand GG op 5, KZ op 4 en AW op 3: alles nog mogelijk maar wel ook in eigen hand. En hoe zal KZ gaan opstellen? Komende week zijn alle supporters nodig voor de return thuis tegen KZ … en voor gezelligheid in de kantine met een Wormer volksoploop. Dat wil je toch niet missen.