Maandagavond 23 september stond er een ware uitdaging voor de recreanten van Groen-Geel gepland: in plaats van een training, was er door Gitta een wedstrijd georganiseerd tegen de recreanten van KVZ.

Omdat er regen was voorspeld, waren de zaalschoenen ook mee in de tas. Maar die waren niet nodig. Bij windstil weer en een heerlijke temperatuur kon de wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Mike, beginnen.

Gitta had weer nachtenlang wakker gelegen over het maken van een uitgebalanceerde opstelling. Vanessa en Luit-Jan waren de coaches. Ieder bij een vak. De wedstrijd ging vliegend van start. Binnen een minuut maakte Krista, door een kansje achter de korf, 1-0. KVZ moest even bijkomen van deze snelle achterstand maar niet snel genoeg: alle trainingsarbeid wierp zijn vruchten af voor de aanval van Groen-Geel: een snijdende pass aan een doorlopende aanvaller zorgde ervoor dat de verdediging van KVZ een strafworp moest weggeven. Deze werd feilloos benut. De verdediging van Groen-Geel staat als een huis. Er worden geen cadeautjes weggegeven dus de aanval krijgt volop kansen. Ook Sylvia maakt een prachtige aanvalsactie, maar een doelpunt levert dat niet op. KVZ begint inmiddels de draai te vinden en leveren een paar goede schoten. 3-0 komt voor rekening van Dennis: de doorloper van hem wordt verdedigd door een dame van KVZ en dat mag nu eenmaal niet. De strafworp wordt verzilverd. Nonchalance kruipt een beetje in onze ploeg. Het lijkt te makkelijk te gaan. De coaches zetten de vakken weer op scherp. Na tien minuten wordt van functie gewisseld. Dit komt KVZ goed uit. Het lijkt erop dat hun aanval steeds beter gaat lopen. Via een prachtig afstandsschot komt KVZ op 3-1. Een prachtige combinatie tussen Han en Dennis is er eentje die elk korfbalhart sneller doet stromen, maar een doelpunt levert het niet op. Een onoplettend momentje in de Groen-Geel verdediging zorgt voor 3-2. En hoppa! 3-3. Uhmmmm….. tijd voor de rust. Tijd voor en slok water, een praatje met de tegenstander en een paar wissels (dat krijg je als er veel dames bij de recreanten zijn).

De tweede helft gaat van start. Nog steeds is niet bekend wat er in de bidon van Krista heeft gezeten maar na de rust was zij niet te stoppen. Een strafworp, doorloopballen, het hield niet op. Laten we het erop houden dat zij vorige week de wedstrijd van AZ tegen Heerenveen heeft geanalyseerd en de 9-0 in gedachten heeft meegenomen naar deze avond. Het aanvalsvak liep op rolletjes. Iedereen wist de looplijnen, 4-0, 3-1, diepteballen, rebounds: alles werd uit de kast gehaald. Groen-Geel kwam op 8-3. KVZ deed wel iets terug. Door een prachtig uitgespeelde aanval, werd een kansje achter de korf goed benut. Het was tijd voor de laatste functiewissel. Na een (groot) aantal schoten, bepaalde Han, via een kansje onder de korf, de eindstand op 9-4.

De wedstrijd was afgelopen voordat we het wisten. KVZ wilde nog wel langer door, maar dat bewaren we voor een volgende keer. KVZ wil graag revanche in de zaal. Die zal er zeker komen. Want het was een hele gezellige, sportieve wedstrijd. KVZ had wat lekkers meegenomen voor bij de thee in de kantine. Ik verheug mij alweer op de volgende wedstrijd. Dank aan Gitta voor het organiseren, dank aan de supporters die ons hebben aangemoedigd en dank aan Mike voor de sportieve en strakke leiding.